Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Χαλκίδας.

Σήμερα το πρωί η τάξη μας επισκέφθηκε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Χαλκίδας και συμμετείχε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο. 


Το βιβλίο που ασχοληθήκαμε ήταν "Το παράπονο του Άι Βασίλη"  της Σωτηρούλας Καλιοντζοπούλου με εικονογράφηση του Ζαχαρία Παπαδόπουλου από τις Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα 2005.



Ο κύριος Γιάννης από τη Βιβλιοθήκη, μας διάβασε ένα μέρος του βιβλίου. 


"Πώς ακριβώς φαντάζεστε παιδιά, τον Αϊ - Βασίλη; Γέρο σίγουρα, με άσπρα γένια και μαλλιά και κόκκινη φορεσιά, όπως τον βλέπουμε τις μέρες των χριστουγεννιάτικων διακοπών στους δρόμους, στα μαγαζιά στις ζωγραφιές και στα βιβλία.

Τι άλλο;

Χαρούμενο, μήπως; Ροδομάγουλο; Πάντα καλοδιάθετο; Πάντα ακούραστο;
Κι όμως, ακόμα και οι άγιοι κουράζονται. Κι όταν ένας άγιος σαν τον Άγιο Βασίλη, που τρέχει σαν πύραυλος σ' όλο τον κόσμο φορτωμένος δώρα, κουράζεται, τον παίρνει το παράπονο και κάνει πράγματα περίεργα και αλλόκοτα, που αφήνουν άναυδους μικρούς και μεγάλους".






Μετά σε δυάδες γράψαμε γράμματα στον Άη Βασίλη και βρήκαμε λύσεις στα προβλήματά του. Τις παρουσιάσαμε και πήραμε το ζεστό χειροκρότημα των παιδιών του Ειδικού Εργαστηρίου που έτυχε να βρίσκονται εκεί.
 





Να και μερικά από τα γράμματα που γράψαμε! Όλοι και όλες υποσχεθήκαμε να προσέξουμε τον Άη Βασίλη από εδώ και πέρα και όχι μόνο να περιμένουμε δωράκια, αλλά και εμείς με τη σειρά μας να χαρίζουμε ό, τι μπορούμε. 



Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Γιάννη και την κυρία Νατάσσα που μας δέχθηκαν με αγάπη και χαρά. Θα επιστρέψουμε να συμμετέχουμε και στο πρόγραμμα με τα βιβλία για τους μύθους!

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα της Βιβλιοθήκης στην ιστοσελίδα της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου