Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι

Με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, διαβάζουμε το πανέμορφο (και ήδη γνωστό σε μερικούς) παραμύθι "Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι" του Ευγένιου Τριβιζά. 
Το βιβλίο έχει πολύ όμορφη εικονογράφηση του Στίβεν Γουέστ  και η τελευταία έκδοσή του είναι από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (Αθήνα, 2012). 

Ήταν κάποτε ένας ποντικούλης που τον έλεγαν Τρωκτικούλη.
Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης κάθε φορά που έβλεπε τα αστεράκια στον ουρανό ήθελε να τ' αγγίξει.
- Παππού, έλεγε στον παππού του, σήκωσέ με, σε παρακαλώ, στα χέρια σου για να αγγίξω ένα αστεράκι.
- Δε γίνεται αυτό που ζητάς, εγγονάκι μου απαντούσε ο παππούς του. Τα αστεράκια είναι πάρα πολύ ψηλά. Δεν είναι καθόλου εύκολο να τ' αγγίξει κανείς...



"Η ιστορία που σκάρωσε η εύστροφη πένα του Ευγένιου Τριβιζά μπορεί να διαβαστεί ανά πάσα στιγμή, σε κάθε εποχή του χρόνου. Η υπογραφή του εγγυάται ότι οι αναγνώστες δε θα σκοντάψουν πάνω σε ηθικοπλαστικά διδάγματα, αλλά θα ταξιδέψουν σε όμορφα νοήματα με βοηθούς το χιούμορ και τη φαντασία". (Από κριτική για το παραμύθι).


Και τώρα η ταινία που γυρίστηκε βασισμένη στην ιστορία του ποντικούλη Τρωκτικούλη. 




Η βραβευμένη ταινία "Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι" είναι ελληνική ταινία τρισδιάστατων ψηφιακών κινουμένων σχεδίων (3D animation), συμπαραγωγή της ΕΡΤ και της Time Lapse Pictures σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι σε σκηνοθεσία των Παναγιώτη Ρέππα και Άγγελου Ρουβά, σενάριο του ίδιου του συγγραφέα και  με μουσική του Πλάτονα Ανδριτσάκη και Νίκου Παπαδογούλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου