Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Θέλω μόνο να παίξω μαζί σου.

Συνεχίζοντας τις δραστηριότητες της Φιλαναγνωσίας διαβάζουμε το βιβλίο του Μερκούριου Αυτζή "Θέλω μόνο να παίξω μαζί σου" με εικόνες του Νικόλα Ανδρικόπουλου από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2004. 


Με το βιβλίο αυτό συνδυάζουμε τις δραστηριότητες του προγράμματος Αγωγής Υγείας "Νομίζεις ότι διαφέρουμε; έλα να γνωριστούμε" με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη γνωριμία μας με την αναπηρία σε πολλές μορφές της. 


Έτσι γνωρίζουμε το σύνδρομο Down. 


Ο Μάνος είναι ένα αλλιώτικο παιδί από τα άλλα. Έχει σκιστά μάτια και πλακουτσό πρόσωπο. Γι' αυτό και τα παιδιά της γειτονιάς του δεν παίζουν μαζί του. Εκείνος, όμως, ξέρει να παίζει, ξέρει να μοιράζεται, μα πάνω απ' όλα ξέρει ν' αγαπά...


Παρουσίαση του βιβλίου από την Στέλλα Μπάρμπα. 





Παιδί με σύνδρομο Down.
Ο Μερκούριος Αυτζής γεννήθηκε στην Ξεχασμένη Ημαθίας. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θέατρο. Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα γενικής αγωγής στο ΜαράσλειοΔιδασκαλείο και είναι κάτοχος μάστερ λογοτεχνίας. Από το 1987 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Την οχταετία 1997-2005 ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο ως εμψυχωτής στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Μάνδρας Αττικής. Το 1994 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία για παιδιά με το ανέκδοτο θεατρικό έργο Αν τα παιδιά έχτιζαν το αύριο, κερδίζοντας εύφημη μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Συνολικά μέχρι τώρα, έχει τιμηθεί τρεις φορές. Κείμενα του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, καθώς και στο βιβλίο Η Γλώσσα μου της τετάρτης τάξης του Δημοτικού. Μετέχει ενεργά στον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελλ. Τμήμα της IBBY) από το 1998 και από το 2002 εκλέγεται ως σύμβουλος και έφορος στο Δ.Σ. αυτού. (Από  ιστοσελίδα  για τον συγγραφέα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου