Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες - Πολυμεσική εφαρμογή.



Εκπληκτική πολυμεσική εφαρμογή πάνω στο "Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες" , που πρόσφατα είδαμε στην Παιδική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Περιλαμβάνει φωτογραφίες, χάρτη της διαδρομής, video, κείμενα και το βιβλίο του Ιουλίου Βερν.

Είναι εργασία του δασκάλου Γιάννη Σουδία, τον οποίο και συγχαίρουμε.
Πατάμε στην εικόνα και ενεργοποιείται η εφαρμογή.

Πατώντας πάνω στα πρόσωπα μαθαίνουμε γι' αυτά και  για την αρχή του ταξιδιού τους, μαζί με ένα απόσπασμα από ταινία του  1965 με την ιστορία. 
Πατώντας πάνω στον μεγεθυντικό φακό βλέπουμε στον παγκόσμιο χάρτη το ταξίδι τους, με φωτογραφίες εκείνης της εποχής από κάθε πόλη που επισκέφθηκαν. Ολοκληρώνοντας το γύρο της γης μπορούμε να τσεκάρουμε σε παιχνίδι τις πόλεις που πέρασαν και να δούμε πόσο προσεκτικοί είμαστε.
Στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης πατάμε στην εικόνα της κλακέτας και βλέπουμε αποσπάσματα από δύο ταινίες (του 1956 και του 2004) με την ίδια ιστορία.
Στη συνέχεια έχουμε τη δυνατότητα να πατήσουμε πάνω στο βιβλίο και ή να το διαβάσουμε ολόκληρο από τον εκδοτικό οίκο Αλκυών (Αθήνα 2004) ή να μάθουμε για τη ζωή του συγγραφέα του Ιουλίου Βερν. 
Ακόμα, πατώντας πάνω στην εικόνα του τρένου ανακαλύπτουμε πληροφορίες για κάθε ένα από τα μεταφορικά μέσα χρησιμοποίησε ο Φιλέας Φογκ, ο Πασπαρτού και η Ινδή πριγκίπισσα στο ταξίδι τους. 
Τέλος το παλιό ρολόι μας οδηγεί στην έξοδο από την πολυμεσική εφαρμογή. 

Καλή πλοήγηση!

Ακόμα με την ευκαιρία, να ένα ακόμα ενδιαφέρον βίντεο. Πρόκειται για 
τον γύρο του κόσμου σε 80 δευτερόλεπτα! 
Μια δημιουργία των Romain Pergeaux και Alex Profit. Για να δημιουργηθεί αυτό το βίντεο, χρειάστηκαν μόλις 3 εβδομάδες και το οδοιπορικό μας ξεναγεί στα εξής μέρη : Λονδίνο, Κάιρο, Βομβάη, Χονγκ Κονγκ, Τόκιο, Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη και τερματίζει ξανά στο Λονδίνο. Το όλο εγχείρημα είναι ένα αφιέρωμα στο διάσημο βιβλίο του Ιουλίου Βερν "Le Tour du monde en 80 jours" (στα γαλλικά, ή Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες στα ελληνικά).
Για να καταλάβουμε σε ποια  πόλη βρισκόμαστε κάθε φορά, βλέπουμε τη σειρά που τις γράψαμε (εδώ πιο πάνω) και την υδρόγειο σφαίρα που γυρίζει στο μπροστά μέρος της οθόνης με σημειωμένη την πόλη που βρισκόμαστε.

Καλή θέαση!



Πηγή το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου