Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Μαθαίνω την ώρα.

Πολλά παιδιά από την τάξη μας ξέρουν πολύ καλά την ώρα. Όχι όμως όλοι και όλες. Για να βοηθηθούμε λοιπόν να μια σειρά εικόνες  (πηγή τα δευτεράκια και το ξωτικό) και ένα παιχνίδι.

1. Μαθαίνω σωστά ποιος είναι ο ωροδείκτης και ποιος ο λεπτοδείκτης. Πότε η ώρα είναι ακριβώς (όταν ο λεπτοδείκτης δείχνει 12 και ο ωροδείκτης δείχνει την ώρα) πότε η ώρα είναι και μισή (όταν ο λεπτοδείχτης είναι στο 6  και ο ωροδείκτης δείχνει την ώρα). Πότε είναι και τέταρτο (όταν ο λεπτοδείκτης δείχνει 3 και ο ωροδείκτης δείχνει την ώρα) και πότε είναι παρά τέταρτο (όταν ο λεπτοδείκτης δείχνει 9 και ο ωροδείκτης δείχνει την ώρα).



2. Και να σε ένα ρολόι όλα όσα πρέπει να  ξέρουμε για τα λεπτά. Θυμάμαι ότι ο λεπτοδείχτης είναι αυτός που φτιάχνει τα και πέντε,  και δέκα κ.λ.π. ενώ πάντα ο ωροδείκτης δείχνει την ώρα. 


Και τώρα ένα παιχνίδι. Πατώντας πάνω στην εικόνα βλέπουμε την ώρα που έχουμε την στιγμή αυτή. Πατώντας τα κουμπάκια από κάτω φτιάχνουμε όποια ώρα θέλουμε και την λέμε δυνατά. Κάθε φορά μπορούμε να βλέπουμε την ώρα ηλεκτρονικά αν πατήσουμε εκεί που γράφει show digital.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου