Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

"Υγιεινά" επιτραπέζια!

Επιτραπέζια παιχνίδια με θέματα που αφορούν την υγεία μας. Με αυτά ασχοληθήκαμε στις σημερινές μας βιωματικές δραστηριότητες. Αφορμή πήραμε από την ενότητα της Γλώσσας που ασχολούμαστε αυτόν τον καιρό ("Του κόσμου το ψωμί") και αφιερώσαμε μία διδακτική ώρα. Χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες και παίξαμε :

1. "Η Ελλάδα της λαϊκής αγοράς" παραγωγής του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής (keda.gr).
Ένα ταξίδι στην Ελλάδα καλούνται να κάνουν οι παίκτες από άκρη σε άκρη με οδηγό τις γεύσεις και τα αγαθά του κάθε τόπου. Τα παιδιά μαθαίνουν να κινούνται στον ελληνικό χώρο, εντοπίζουν τοπωνύμια, περιοχές, χώρους και τα αντίστοιχα προϊόντα. Πρόκειται για ελεύθερο παιχνίδι και η ομάδα καθορίζει κάθε φορά τους όρους. Εμείς βάλαμε τις κάρτες των προϊόντων ανάποδα σε μία στοίβα και ο κάθε παίκτης τραβούσε μία κάρτα και έπρεπε να βρει την αντίστοιχη θέση στο χάρτη. Όποιος/α εντόπιζε με επιτυχία τις περισσότερες θέσεις κέρδιζε.


2. "Μια τρελή - τρελή θαλασσοπισίνα" παραγωγής του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής (keda.gr).

Η τρελή-τρελή θαλασσοπισίνα είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι για καλούς κολυμβητές. Οι παίκτες που συμπεριφέρνονται σωστά επιβραβεύονται! Όποιοι δηλαδή ξέρουν πόση ώρα μετά από φαγητό μπορούν να μπουν στη θάλασσα, βάζουν αντιηλιακό και καπέλο και πολλά άλλα. Το παιχνίδι παίζεται με ζάρια και κερδίζει όποιος φτάσει πρώτος στο τέρμα.



3. "Στη λαϊκή αγορά για ψώνια"  παραγωγής του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής (keda.gr).

Οι παίκτες κάνουν τα ψώνια τους στη λαϊκή αγορά. Εξοικειώνονται με την χρήση νομισμάτων και μαθαίνουν σχετικές εκφράσεις και έννοιες ώστε να μπορούν να εκφραστούν. Το παιχνίδι παίζεται με ζάρια και οι παίκτες ακολουθούν τις οδηγίες που αναγράφονται στις αντίστοιχες θέσεις. Νικητής είναι όποιος καταφέρει πρώτος να αποκτήσει και τα τέσσερα καλάθια.

4. "Προσέχω τα δόντια μου" που μας το έφτιαξε η αγαπημένη μας κυρία Ξένια. 
Το παιχνίδι αυτό έχει τη μορφή του γνωστού παιχνιδιού "φιδάκι" και όταν συναντάς οδοντόβουρτσα ανεβαίνεις (σαν σκάλα) και όταν συναντάς γλειφιτζούρι κατεβαίνεις (σαν φιδάκι).



Και εμείς επί τω έργω:
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου