Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Ολοκληρώνοντας τις παρουσιάσεις βιβλίων.

Η σχολική μας χρονιά τελειώνει και την Παρασκευή (10 Ιουνίου) ολοκληρώσαμε τις παρουσιάσεις βιβλίων στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας. Όλα τα παιδιά στη διάρκεια της χρονιάς διάβασαν βιβλία είτε από τη βιβλιοθήκη της τάξης είτε από βιβλία που είχαν σπίτι τους. Κάποια πολλά και μερικά  παιδιά διάβασαν λιγότερα. Αυτά όμως θα τα πούμε την Τρίτη που θα μοιράσουμε ενθύμια φιλαναγνωσίας, βραβεία, βιβλία δώρο και άλλα πολλά.
Οι τελευταίες μας παρουσιάσεις ήταν:

1. Η Ελένη παρουσίασε το βιβλίο "Ο Αμίν έχασε το δρόμο του" από τη σειρά βιβλίων με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού, των εκδόσεων Μεταίχμιο (Αθήνα, 2011). Το κείμενο είναι της Άλιξ Καμπέρα και οι εικόνες της Ρόζας Κούρτο. Στο βιβλίο αυτό, μέσα από ένα παραμύθι,  κατανοούμε πως όλα τα παιδιά από τη γέννησή τους δικαιούνται όνομα και εθνικότητα. Μπράβο Ελένη και για τη δεύτερή σου παρουσίαση φέτος!

2. Της ίδιας σειράς βιβλίων με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού ήταν και αυτό που επέλεξε ο Σάββας για τη δεύτερη παρουσίασή του φέτος.  Μας μίλησε για "Το μαγικό κουτί της Αριάδνης" των εκδόσεων Μεταίχμιο (Αθήνα, 2011). Το κείμενο είναι της Άλιξ Καμπέρα και οι εικόνες της Ρόζας Κούρτο. Και σε αυτό, μέσα από ένα παραμύθι,  κατανοούμε πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε τροφή, στέγη, ιατρική περίθαλψη και ψυχαγωγία. Συγχαρητήρια και σε σένα Σάββα, εξαιρετική εργασία!

3. Ο Πάνος για τη δεύτερη, και αυτός, παρουσίασή του φέτος, διάλεξε το βιβλίο "Κάν' το αν τολμάς!" της Τζένιφερ Μους-Μαλινός από τις εκδόσεις Μίνωας (2014) με εικονογράφηση του Γκουσταύο Ματζάλι. Στο βιβλίο αυτό μέσα από μια ιστορία μιας παρέας παιδιών καταλαβαίνουμε τους κινδύνους που κρύβει ο ανταγωνισμός. Αναγνωρίζουμε πόσο χαζή είναι η προσπάθεια που κάνουμε μερικές φορές να μη φανούμε φοβητσιάρηδες βάζοντας σε κίνδυνο, ακόμα και τη ζωή μας. 


Μπράβο και σε σένα Πάνο! Ωραία παρουσίαση και ωραίο βιβλίο!



4. Και τελευταία και το ίδιο σημαντική,  η παρουσίαση του Παναγιώτη. Διάλεξε το κλασικό βιβλίο του Ντάνιελ Ντεφόου "Ροβινσώνας Κρούσος" από τις εκδόσεις Πατάκη (2014) σε εικονογράφηση του Αλεσάντρο Μπαλντάντζι. Μπράβο σου Παναγιώτη. Καταιγιστική παρουσίαση! Μας τα είπε όλα!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου