Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Συνάντηση του προγράμματος για την Αναπηρία.

Τη φετινή σχολική χρονιά η τάξη μας υλοποιεί ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με άλλα σχολεία της πόλης μας και με συντονιστή το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, με τίτλο "Νομίζεις ότι διαφέρουμε; Έλα να γνωριστούμε".
Το πρόγραμμά μας έχει σκοπό να γνωρίσει στα κανονικά παιδιά την αναπηρία στις διάφορες μορφές της και να τα ευαισθητοποιήσει απέναντι στα παιδιά με διαφορετικές ανάγκες από τα ίδια. 
Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμά μας τα συμμετέχοντα σχολεία αποφασίσαμε να συναντηθούμε όλοι και όλες μαζί, να παίξουμε δίπλα στη θάλασσα και να κλείσουμε έτσι μια ενδιαφέρουσα σχολική χρονιά και ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα.
Το ραντεβού μας ήταν για την προηγούμενη Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 στις 10.00 το πρωί στην παραλία της Σουβάλας, κοντά στο σχολείο μας.
Συναντηθήκαμε με παιδιά από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και με τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου. 
Με χρωματιστά χαρτάκια χωριστήκαμε σε  ομάδες. Σε κάθε ομάδα υπήρχαν παιδιά από κάθε τάξη. Μοιραστήκαμε χαρτιά και μαρκαδόρους. Ζωγραφίσαμε ένα παιδί από την ομάδα χωρίς να το λέμε. 
Μόλις όλοι και όλες τελειώσαμε τις ζωγραφιές μας τις κουβεντιάσαμε και βρήκαμε ποιο χαρακτηριστικό γνώρισμα έχει το κάθε παιδί και πώς αυτό φανερώνεται στη ζωγραφιά μας.




 Μετά ετοιμάσαμε ευχές για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και τις τοποθετήσαμε όλες μαζί σε έναν τεράστιο φάκελο για να μας θυμούνται στο σχολείο τους.

Η χαρά μας μεγάλωσε και ο ενθουσιασμός μας περίσσευε με το παιχνίδι του αερόστατου. Όλα τα παιδιά σε μεγάλο κύκλο να προσπαθούμε να στείλουμε την μπάλα σε άλλο παιδί χωρίς να πέσει ή να χωθεί στην τρύπα του κέντρου.




Καταπληκτική ημέρα!!!
Και ολοκληρώθηκε ακόμα καλύτερα με παγωτό που αγοράσαμε και με χαρά φάγαμε εκεί στην παραλία.

Καλό καλοκαίρι σε όλα τα παιδιά που συνεργαστήκαμε και πιο πολύ στα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου