Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα.


Ξεκινώντας την 9η ενότητα της Γλώσσας που έχει ως κεντρικό της θέμα το θέατρο, γνωρίσαμε τον μικρό ποντικό Ρωμαίο. Γι' αυτόν θα πούμε άλλη φορά. Σήμερα θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι με αυτή την ευκαιρία (και λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, ημέρας των ερωτευμένων) ανακαλύψαμε και διαβάσαμε το βιβλίο "Ιουλιέτα και Ρωμαίος". Βασίζεται στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ("Ρωμαίος και Ιουλιέτα") και είναι γραμμένο για παιδιά από τον Νικόλα Τσινκουέτι, σε μετάφραση της  Βασιλικής Κανελλοπούλου και με εικονογράφηση του  Οκτάβια Μόνακο (από τις εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική, 2002). 
Στο βιβλίο αυτό διαβάζουμε ην ιστορία μιας μεγάλης αγάπης, ανάλαφρης και δίχως τέλος. Είναι μια ιστορία αθάνατη που κράτησε και κρατάει αιώνες, που την τραγούδησαν και τη διηγήθηκαν μεγάλοι ποιητές και συγγραφείς. Εμείς τη μάθαμε παιδιά. Ήρθε η ώρα να την πούμε στα παιδιά μας. Όλα ξεκίνησαν μια βραδιά Καρναβαλιού, στη μαγευτική Βερόνα..." (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Διαβάζουμε και μαθαίνουμε για τη ζωή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ζωγραφίζουμε την σκηνή του μπαλκονιού καθώς και τον ίδιο τον σπουδαίο Άγγλο θεατρικό συγγραφέα και ποιητή. Στη συνέχεια βλέπουμε σε κινούμενα σχέδια το θεατρικό έργο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου