Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο.


 "Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο" της Μαρίας Παπαγιάννη, Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα 2003. Στην 9η ενότητα της Γλώσσας με θέμα το θέατρο, διαβάσαμε ένα απόσπασμα από αυτό το βιβλίο. Με αφορμή αυτή μας την ενασχόληση προμηθευτήκαμε από τη βιβλιοθήκη του σχολείου το βιβλίο και το διαβάσαμε ολόκληρο. Την ίδια περίοδο, διαθεματικά, ασχοληθήκαμε με το αρχαίο θέατρο και από το βιβλίο της ιστορίας (μάθημα 41) και ετοιμάσαμε παρουσιάσεις (περισσότερα σε επόμενη ανάρτησή μας). Ακόμη γράψαμε δικό μας παραμύθι ("Τα εφτά λυκάκια και η κακιά κατσίκα") που το μετατρέψαμε σε έργο θεατρικό και το παίξαμε.

Λοιπόν για τον Ρωμαίο ...



Ο μικρός Ρωμαίος ζει δίπλα στη σκηνή του θεάτρου, μα δεν έχει ποτέ του αληθινή παράσταση. Οι γονείς του φοβούνται και του λένε να κάνει υπομονή ώσπου να μεγαλώσει. Καμιά φορά όμως στη ζωή όλα συμβαίνουν όπως ακριβώς στο θέατρο. Ο Ρωμαίος θα ανακαλύψει τη μαγεία του θεάτρου την ίδια ακριβώς στιγμή που θα γνωρίσει και την αγάπη στο πρόσωπο της όμορφης Ιουλίας. Θα καταφέρει να τη σώσει από τα δόντια του Αρχιχοντρού; Η περιπέτεια ενός ποντικού που αναζητώντας τη μαγεία του θεάτρου θα γνωρίσει τη ζεστασιά της φιλίας και της αγάπης. Ο Διευθυντής σκηνής, το Τρίτο Κουδούνι, το Φως, ο Σκηνοθέτης, τα Σκηνικά, τα Κοστούμια, ακόμα και ο Σαίξπηρ, όλοι θα βοηθήσουν το μικρό Ρωμαίο στη μεγάλη μάχη για την αγάπη και το δίκιο.


Ολοκληρώνοντας αυτό το θέμα παίζουμε το επιτραπέζιο παιχνίδι "Ο Ρωμαίος στη σκηνή" το οποίο ετοιμάστηκε από την κυρία μας και τα παιδιά του Δ1 τη σχολική χρονιά 2012-2013 με την ευκαιρία της επίσκεψης της συγγραφέα του βιβλίου κ. Μ. Παπαγιάννη. Να το παιχνίδι:
Να οι κανόνες και η κάρτα με τις σωστές απαντήσεις:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου