Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Μια μέρα με τον Μπετόβεν.

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη μας επίσκεψη τ στην Αθήνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συγκεκριμένα στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου "Λίλιαν Βουδούρη". Εκεί συμμετείχαμε  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα" Ένα βιβλίο για τον Μπετόβεν". 

Στο πρόγραμμα αυτό  μάθαμε τι είναι μια μουσική βιβλιοθήκη και τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους της Βιβλιοθήκης και εντυπωσιαστήκαμε. Κουβεντιάσαμε για τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας και είδαμε κάποια από αυτά. Στη συνέχεια γνωρίσαμε με τη βοήθεια ενός βιβλίου, εικόνων και πολλής μουσικής  τον μεγάλο συνθέτη Ludwig van Beethoven. Ακούσαμε αποσπάσματα από τις μεγαλύτερες δημιουργίες του, παίξαμε παιχνίδια και τέλος το κάθε παιδί πήρε υλικό να  δημιουργήσει το δικό του βιβλίο για τον Μπετόβεν.





Τραγουδήσαμε την ωδή στη χαρά από την 9η συμφωνία του Μπετόβεν και ... έκπληξη ο συμμαθητής μας ο Νίκος Κ. μας την έπαιξε στο πιάνο φεύγοντας! Μπράβο! Πολύ ωραίο πρόγραμμα, και πολύ μας άρεσε ο χώρος της βιβλιοθήκης του Μεγάρου. Ευχαριστούμε το προσωπικό της βιβλιοθήκης για τον πολύ υπομονετικό και ευγενικό συντονισμό  του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου