Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Τα ογδόντα οχτώ ντολμαδάκια.

Στα πλαίσια του προγράμματος "Με αφορμή ένα βιβλίο" που υλοποιεί η τάξη μας, αυτή τη φορά διαλέξαμε το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά "Τα ογδόντα οχτώ ντολμαδάκια". Το επόμενο δίμηνο θα διαβάσουμε πολλά βιβλία του ίδιου αγαπημένου συγγραφέα μια και προγραμματίζουμε επίσκεψη στον "Μυστικό του κόσμο" τον μήνα Ιανουάριο. Πιο πολλά δεν λέμε τώρα, για να μην φανερώνουμε και όλα μας τα μυστικά...


Τι είναι λοιπόν "τα 88 ντολμαδάκια"; 

 Ένα παράξενο και σπάνιο βιβλίο που το διαβάζουμε ξανά και ξανά και κάθε φορά μας λέει μια άλλη ιστορία.

Στο βιβλίο αυτό, εμείς αποφασίζουμε τι θα γίνει σε όλα τα κρίσιμα σημεία, εμείς αποφασίζουμε πώς συνεχίζεται και πώς τελειώνει η ιστορία!
Εμείς θα αποφασίσουμε δηλαδή αν θα μπει η Έμμα στο καφενείο με τους μάγους, αν το ελεφαντάκι θα χοροπηδήσει στο κρεβάτι του δήμαρχου ή αν θα συναχωθούν τα λιοντάρια της θείας Χαρίκλειας.
Εμείς αποφασίζουμε πού θα ταξιδέψει το αερόστατο, πόσα ντολμαδάκια θα μαγειρέψει ο μάγειρας της Ντολμανδίας και αν ο δράκος θα μάθει να παίζει πιάνο ή όχι.
Καμιά φορά για να βρούμε τη σελίδα με τη συνέχεια που προτιμάμε, πρέπει να λύσουμε ένα αίνιγμα ή να απαντήσουμε σε κάποια εύκολη ή δύσκολη ερώτηση.
Κι αν δε μας αρέσει το τέλος της περιπέτειας που προτιμήσαμε, μπορούμε να διαβάσουμε το βιβλίο από την αρχή ξανά και ξανά όσες φορές θέλουμε.
Κάθε φορά το βιβλίο σου θα μας λέει μιαν άλλη ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου