Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Οι εφευρέσεις που διαλέξαμε.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές εφευρέσεις του ανθρώπου; Εμείς διαλέξαμε τις επόμενες και σας τις παρουσιάζουμε:



ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Το 1876 ο Γκράχαμ Μπελ εφεύρε το τηλέφωνο. Μια πολύ σημαντική εφεύρεση γιατί βοήθησε τους ανθρώπους να επικοινωνούν μεταξύ τους όσο μακριά κι αν βρίσκονται. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο χωρίς τηλέφωνο! 

Χαρά Δ.

Το πρώτο τηλέφωνο αποτελούσαν δύο ακουστικά και μια γραμμή από δυο καλώδια που ένωνε τα ακουστικά. Τα δυο αυτά ακουστικά χρησιμοποιούνταν ως δέκτες και ως πομποί. Η συσκευή του Μπελ χρησίμευε μόνο σε κοντινή απόσταση.

                                                                                         Αθανασία Κ.

Σήμερα το τηλέφωνο έχει εξελιχθεί σε πολλές μορφές όπως ασύρματο και κινητό τηλέφωνο. Με το κινητό μπορούμε όχι μόνο να μιλήσουμε σε οποιοδήποτε μέρος και αν βρισκόμαστε, αλλά και να στείλουμε μηνύματα.

Βάσια Γ.

Τα απλά τηλέφωνα δεν είναι τίποτα μπροστά στα κινητά αφής που τα έχουν όλοι: μικρά παιδιά, νέοι, γονείς και ηλικιωμένοι!

Μαργαρίτα Λ. 


ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ

Το 1895 ο Μαρκόνι εφεύρε τον τηλέγραφο. Ο τηλέγραφος ένωσε την ανθρωπότητα για πολύ καιρό και έφερε τους ανθρώπους κοντά, όσο μακριά κι αν ήταν.

Παναγιώτης Α.


ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Η πιο σημαντική εφεύρεση κατά τη γνώμη μου είναι το ποδήλατο. Εφευρέθηκε το 1816 από τον Σάουερμπρον. Με αυτό κάνουμε σωματική άσκηση, μας προσφέρει ψυχαγωγία κάνοντας βόλτες και κόλπα και είναι σημαντικό μέσο μεταφοράς που δε μολύνει το περιβάλλον.
                                                                                               Πάνος Δ.
ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ

Το θερμόμετρο εφευρέθηκε το 1714 από τον φυσικό μηχανικό και εφευρέτη Ντ. Γκ. Φαρενάιτ. Ήταν το κύριο όργανο μέτρησης της θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος για δεκαετίες και είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο. 

Νίκος Κ.

Υπάρχουν θερμόμετρα για να μετράμε τη θερμοκρασία ενός δωματίου, του φαγητού, του αέρα, του νερού, των εξωτερικών χώρων. Τέλος το χρησιμοποιούμε σε ηλεκτρικές συσκευές, κλιματιστικά, ηλεκτρικές σόμπες και αλλού.

Ειρήνη Κ.


ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Πολλοί επιστήμονες οδήγησαν στην ανάπτυξη του
διαδικτύου (internet). Βασικότερος θεωρείται ο Τιμ Μπέρνερς Λι το 1989. Μπορούμε να θεωρήσουμε το διαδίκτυο σαν μια τεράστια αποθήκη πληροφορίας, μια παγκόσμια βιβλιοθήκη.

Ελένη Ε.

ΠΥΞΙΔΑ
Εφευρέθηκε από τους Κινέζους τον 2ο π.Χ. αιώνα και μας βοηθάει να προσανατολιστούμε. 

Άννα Α.
Είναι μια από τις σημαντικότερες εφευρέσεις γιατί μπορεί να είναι μικρή αλλά σε καθοδηγεί άμα χαθείς. 

Έφη Κ.

Βοηθάει τους ανθρώπους να πηγαίνουν στο μέρος που θέλουν με ακρίβεια και τους ναυτικούς να ξέρουν που βρίσκονται στη θάλασσα.

Εύη Γ.

Την χρησιμοποιούσαν ναυτικοί και καπετάνιοι από τότε μέχρι σήμερα. Είναι στρογγυλή και δείχνει τα 4 σημεία του ορίζοντα. Επίσης έχει ένα βέλος που σου δείχνει πού πηγαίνεις. Είμαι πολύ τυχερός που έχω και εγώ μία!

Σάββας Κ.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Οι αδερφοί Ράιτ, ο Όρβιλ και ο Γουίλμπουρ, είναι δύο Αμερικανοί στους οποίους αποδίδεται η εφεύρεση και η κατασκευή του πρώτου αεροπλάνου στον κόσμο και η πραγματοποίηση της πρώτης ανθρώπινης πτήσης το 1903. Στην πρώτη πτήση διανύθηκαν 260μ. σε 12 δευτερόλεπτα. 

Αρκαδία Κ.

Το αεροπλάνο βοήθησε τους ανθρώπους να ταξιδεύουν γρήγορα και από ψηλά. Κατασκευάστηκαν και πολεμικά και εμπορικά αεροπλάνα. Τα εμπορικά βοήθησαν πολύ τους εμπόρους να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους πολύ πιο μακριά και πολύ πιο γρήγορα. Όμως η πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να πετάξει ήταν με τα φτερά του Δαίδαλου.

Γρηγόρης Κ.


ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Ο δορυφόρος φτιάχτηκε από ομάδα Σοβιετικών επιστημόνων το 1957. Βρίσκεται στο διάστημα και δέχεται εικόνες και ήχους από κάποιο μέρος της γης και τα στέλνει σε άλλο μακρινό σημείο. Έτσι έχουμε δεδομένα στην τηλεόραση, στα τηλέφωνα, στους υπολογιστές. Ακόμη συλλέγουν στοιχεία για την πρόβλεψη του καιρού και την έρευνα των πλανητών. 

Νίκος Ι.

ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Το μικροσκόπιο φτιάχτηκε το 1590 και το έφτιαξε ο Γιάνσεν. Βοήθησε στην ιατρική για να βρούμε τα μικρόβια και να φτιάξουμε φάρμακα, στη φυσική για να ανακαλύψουμε τα μόρια, τα άτομα και τα κουάρκ. Βοήθησε την αστυνομία στο να βρίσκουμε τα δακτυλικά αποτυπώματα των εγκληματιών. 
                                                                                            Γιώργος Δ.


ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ

Το τρανζίστορ που χρησιμοποιήθηκε στο ραδιόφωνο, φτιάχτηκε από τους Μπάντεν, Μπράτεν και Σόκλεϊ το 1948. Αυτό ήταν ένα μικρό εξάρτημα που βοήθησε τα ραδιόφωνα να γίνουν μικρά, να μεταφέρονται παντού και να μην ζεσταίνονται όπως παλιά. Έτσι με τρανζίστορ άκουγες τραγούδια, ειδήσεις, εκπομπές όπου κι αν ήσουν. Με αυτό ενημερώνονταν οι άνθρωποι και διασκέδαζαν. Αυτό συνεχιζόταν για πολλά χρόνια μέχρι που μπήκε η τηλεόραση στα σπίτια και το τρανζιστοράκι σχεδόν ξεχάστηκε.

Ελένη Ι. 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η εφεύρεση που μου αρέσει είναι ο κινηματογράφος. Ο κινηματογράφος δίνει ψυχαγωγία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Στην αρχή οι ταινίες ήταν χωρίς ήχο και έπαιζαν ζωντανά μουσική στην προβολή τους. Τέτοιες ήταν οι ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν και του Χοντρού – Λιγνού. Ο κινηματογράφος εκτός από διασκέδαση προσφέρει και μόρφωση, ειδικά τα παλιότερα χρόνια.

Ηλίας Γ.
Δημιουργήθηκε από τον Έντισον το 1893 στην Αμερική. Μετά από δύο χρόνια παίχτηκε η πρώτη ταινία. Στις 28/12/1895 στο Παρίσι με διάρκεια μόνο 15 λεπτά. Σήμερα όλοι μπορούν να κάνουν μια μικρή ταινία με πράγματα από τη ζωή τους που αλλιώς θα τα ξεχνούσαν, τραβώντας βίντεο με το κινητό τηλέφωνο.

Χριστίνα Γ.


ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μια από τις σημαντικότερες εφευρέσεις είναι η τηλεόραση. Εφευρέθηκε από τον Φαρνσγουόρθ το 1925. Παρότι στην αρχή δεν έδωσε κανείς σημασία σε αυτό το κουτί του, που εξέπεμπε ραδιοκύματα, τελικά έγινε το πιο σημαντικό μέσο μαζικής επικοινωνίας. 

Τζένη Λ.

Κατά τη γνώμη μου είναι η σπουδαιότερη εφεύρεση. Το πιστεύω αυτό γιατί μας ενημερώνει γρήγορα και παραστατικά. Μπορούμε να μάθουμε ειδήσεις και νέα από όλον τον κόσμο. Επίσης μπορούμε να ψυχαγωγηθούμε βλέποντας κινούμενα σχέδια, ταινίες, ντοκιμαντέρ και αθλητικές διοργανώσεις. Όμως αν βλέπουμε πολλές ώρες τηλεόραση, τότε η όρασή μας κινδυνεύει.

Κωνσταντίνος Δ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου